Ziua de Curățenie Națională se întâmplă și în comunitățile Kolping!

Pe 21 septembrie 2019 va fi World Cleanup Day, ziua în care milioane de voluntari de pe tot Globul vor ieși la curățenie. Acțiunea va avea loc în mai multe localități din România, iar membrii Kolping se vor implica în acțiuni organizate și în comunitățile Oituz și Ferăstrău, alături de Brașov, Lieblieng, Timișoara – Sf. Maria și Millennium. Membrii Kolping sunt invitați să ia parte la cea mai mare mișcare civică din lume începând cu ora 9:00 când se vor deschide punctele de înregistrare. 

În Oituz acțiunea va avea loc la zona Birti, albia râului Oituz, stația de autobuz, spațiu picnic, iar în Ferăstrău în zona Codreanu, stația de autobuz și albia râului Oituz.

În municipiul Brașov vor exista 4 puncte de înregistrare:

  1. Dealul Melcilor ( Strada Karl Lehman, la barieră )
  2. Schei ( Strada Învățătorilor colț cu Podul Crețului – capăt linia 50 RAT )
  3. Strada Stejerișului (drum spre Poiana Brașov, în stația RAT Warte )
  4. Sub Tâmpa (unde întorceau autocarele)

În comunitățile din Timișoara vor fi ecologizate zona parcului C.D Loga, Lacul cu nuferi din Ghiroda și din zona limitrofă Școlii Gimnaziale Liebling.

Deoarece majoritatea acțiunilor de ecologizare vor avea loc în zone cu iarbă, se recomandă participanților să poarte pantaloni lungi și încălțăminte închisă. De asemenea să aibă pentru orice eventualitate și o pelerină de ploaie sau umbrelă.

România este parte din reţeaua internaţională “Let’s do it, World!” încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie. 

Din 2010 şi până în prezent, “Let’s do it, Romania!” a implicat peste 1.800.000 de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională şi peste 50.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică, fiind curăţate 18.000 de tone de deşeuri.