Zi de formare a tinerilor Kolping

Weekendul 15-17 noiembrie a adus împreună tineri din familiile Kolping Ploscuțeni, Oituz și Ferăstrău pentru o sesiune de formare și mai ales, de consolidare a comunității de tineret Kolping Moldova. Evenimentul, organizat la Casa Kolping Oituz, a devenit deja tradiție în regiunea Moldovei și adună de fiecare dată atât voluntari noi, care iau parte pentru prima dată la un eveniment de formare, cât și voluntari mai vechi, care își asumă deja responsabilitatea organizării acestei activități.

Anul acesta, ziua de formare a debutat cu activități de cunoaștere facilitate de Vlăduț, unul dintre cei mai activi voluntari în Oituz și cu prezentarea gazdelor celor 10 tineri veniți din Ploscuțeni.

Ziua de sâmbătă, 16 noiembrie, a cuprins activități de lucru în echipă, sesiuni de întrebări și răspunsuri sau de cunoaștere a activității asociației Kolping. Tinerii au avut ocazia să lucreze împreună astfel încât să identifice lucruri pe care ar vrea să le schimbe în comunitățile lor, să își pună întrebări în legătură cu implicarea lor în comunitate, dar și să reflecteze la rolul bisericii în societate și rolul lor în dezvoltarea proiectelor care contează pentru ei. Alături de ei au fost și preoții din cele 3 localități, precum și părintele Ștefan Ciubotaru, praeses regional, care a călătorit din Bârlad special pentru a fi împreună cu tinerii în această zi de formare.

Ziua a continuat după prânz cu programul pregătit pentru introducerea elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a în activitățile Kolping din cadrul Centrului Educațional Oituz și în activitățile derulate de grupul de tineret, în general. Aceștia au avut oportunitatea să afle de la voluntarii mai vechi ce înseamnă să fii voluntar Kolping, care sunt activitățile în care se pot implica și cine sunt tinerii cu care vor interacționa în cadrul centrului.

La finalul programului, tinerii din clasele a VII-a și a VIII-a au avut și ocazia de a pune întrebări și de a alege să se înscrie în grupul de voluntari Kolping Oituz,. Prima întâlnire cu noua generație de voluntari va avea loc weekendul viitor.