Seară de film în Oituz

Vremea a început să fie din ce în ce mai capricioasă și vrea să ne alunge înapoi în case, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să punem stop activităților desfășurate.

Vineri, 20 septembrie a adus împreună tinerii din Oituz pentru o seară de film, împreună cu tinerii voluntari ELF (Experiental Learning Festival) din țări ca: Maroc, Franța, Germania, India, România. Aceștia sunt prezenți în localitatea Hîrja pentru un proiect european și au vrut tare mult să se întâlnească cu tinerii din comunitatea Kolping.

Seara a început cu jocuri de cunoaștere, astfel încât tinerii să se cunoască între ei și a continuat cu vizionarea filmului ”Eurotrip”.

ELF (Experiental Learning Festival) este primul festival de învățare experențială, implementat de 2 echipe formate din tineri voluntari, prin programul Corpul European de Solidaritate. Prima echipă de voluntari a fost alcătuită din tineri cu vârste între 18-30 ani, din România, Turcia, Ucraina, Lituania, Germania, Ghana, Azerbaidjan, Rwanda și Spania. Ei au desfășurat activități menite să sprijine comunitatea din Hârja și să promoveze educația non-formală, oportunități de voluntariat în zonele învecinate, în principal în Bacău, Onești, Bârlad, Piatra Neamț, Miercurea Ciuc, Brașov, Dărmănești și Comănești.
A doua echipă de voluntari a sprijinit pregătirea și desfășurarea festivalului ELF ce a avut loc în perioada 29 august-1 septembrie.