Rural-Up.Un nou proiect de tineret

Luna februarie începe pentru organizația noastră cu lansarea proiectului Rural-Up, o inițiativă creată de tineri, pentru tineri.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro).

Rural-Up își propune să contribuie la dezvoltarea capacității tinerilor din localitățile Oituz, Cleja, Ploscuțeni, Gheorgheni, Liebling și Sânandrei de a găsi răspunsuri la provocările comunităților din care fac parte și de a-și asuma rolul cetățeanului care contribuie la schimbarea acestor comunități.

Calendarul de activități propuse va cuprinde sesiuni de consultări locale, pentru a se identifica nevoile tinerilor din cele 6 comunități, urmate de o serie de ateliere pentru dezvoltarea de competențe în domeniul organizării comunitare și implementarea de proiecte.

Prin organizarea sesiunilor locale de organizare comunitară și prin implicarea tinerilor în fiecare etapă a proiectului, va fi facilitată  și identificarea tinerilor cu potențial de lideri, încurajându-i astfel să devină cetățeni activi, agenți ai solidarității și schimbării pozitive în comunitate.

Noutatea adusă de proiectul Rural-Up în cele 6 comunități constă în organizarea unui proces care imită bugetarea participativă, tinerii având oportunitatea să propună soluții pentru probleme identificate și cu sprijinul echipei de proiect, să voteze și să implementeze cele mai votate 3 soluții. Tinerii devin astfel arhitecții propriilor comunități, punând în practică noțiunile învățate pe parcursul proiectului.

Comunicarea activităților proiectului, precum și diseminarea rezultatelor va fi realizată prin intermediul platformelor social media facebook.com/ruralup.ro/ și instagram.com/rural.up și pe site-ul organizației kolpingmoldova.ro.