PARTENERIATE

Familiile Kolping din România întrețin relații de parteneriat cu peste 40 de asociații Kolping din Germania, Ungaria, Elveția, Austria.

Parteneriatul între asociaţiile Kolping se bazează pe colaborare, pe dăruire şi primire reciprocă.
Este un proces de sprijin şi învăţare, fără stabilirea unor limite de timp. La baza tuturor acţiunilor întreprinse se află relaţiile interpersonale.
Intenţia nu este de a finanţa un anumit proiect, ci de a dezvolta o relaţie între oameni care aparţin unor culturi diferite.

La nivel regional Asociația Kolping Moldova are o frumoasă colaborare cu Episcopia Romano Catolică de Iași (http://www.ercis.ro/), sprijinându-ne reciproc în numeroase activități. Acest sprijin fiind cu atât mai important, deoarece una dintre laturile asociative este comunitatea, iar Familia Kolping este o comunitate creștină care încurajează  voluntariatul și angajamentul social acționând la înnoirea Bisericii și a misiunii ei în societate.

Un alt partener cu care ne bucurăm să colaborăm de cățiva ani, și cu care avem o frumoasă relațiie de prietenie este Familia Kolping Münster/Germania (http://www.kolping-ms.org/). Aceștea ne-au fost un adevărat sprijin de-a lungul timpului reușind să realizăm proiecte frumoase împreună.