Kolping Moldova – SIF Moldova, Parteneriat pentru învățare

Sâmbătă 6 iulie, în Bacău, la sediul SIF Moldova a avut loc un workshop cu tema: “Ce trebuie și ce nu trebuie să faci ca să joci la bursă(cu succes)”.
Workshop-ul a fost organizat într-un parteneriat, Asociația Kolping Moldova împreună cu Societatea de Investiții Financiare Moldova. Această întâlnire a avut rolul de a prezenta instrumente de bază în investițiile la bursă, o prezentare sumară și pe înțelesul participanților care nu veneau din acest domeniu, dar care aveau curiozitatea de a cunoaște și, de ce nu, de a investi pe viitor. Prin bunăvoința președintelui SIF Moldova, domnul Costel Ceocea, a fost posibil acest workshop coordonat și prezentat de către analistul în investiții, domnul Cătălin Nicolaescu.
Au fost 16 participanți care au venit din Familiile Kolping: Faraoani, Oituz, Bârlad, dar și alți participanți din Bacău și Onești.
Este al III-lea workshop organizat de către Asociația Kolping Moldova, proiectul făcând parte dintr-o inițiativă a echipei Kolping formată din: Adrian Roșață, Claudia Andrei, Daniel Benchea și Corneliu Bulai. Proiectul constă în organizarea a câte unui workshop în fiecare lună, în parteneriat cu firme sau instituții băcăoane, temele abordate cautând să ajute participanții în dobândirea unor abilități în domenii actuale.
În luna august, vom face o pauză, iar din septembrie vom reâncepe organizarea workshop-urilor cu o temă foarte actuală: Cum ne prezentăm la un interviu pentru angajare?. Vom încerca să punem împreună specialiști în resurse umane din firme mari, băcăoane, angajatori locali, șomeri.

Corneliu Bulai