Kolping Moldova – Rechizite școlare pentru copiii săraci

Cu sprijinul extraordinar al membrilor Kolping din Germania un grup de 40 de copii săraci din Ploscuțeni și Oituz au beneficiat de un pachet cu rechizite care să îi ajute în educația lor școlară.

Familiile Kolping din Ploscuțeni și Oituz au organizat câte o acțiune specială în acest sens. Au selectat copiii, au pregătit pachetele și au organizat  întâlnirea într-un mod deosebit pentru bucuria acestor copii.

Dorința de a ajuta i-a mobilizat pe voluntarii Kolping, realizând această acțiune cu multă sensibilitate, veselie și jovialitate. Voluntarii au constatat că mult mai mulți copii proveniți din familii fără posibilități aveau nevoie de acest pachet cu rechizite, dar și că acești copii au nevoie de sprijin în educația comportamentală, igienă, afectivitate, disciplina grupului. În acest sens voluntarii Kolping din Oituz au decis să organizeze o întâlnire săptămânală cu acești copii pe care să îi învețe tot felul de abilități benefice pentru dezvoltarea lor sănătoasă.

Kolping înseamnă solidaritate, iar această acțiune a fost un astfel de exercițiu în care beneficiarii au fost copiii, dar și voluntarii care au organizat totul, iar bucuria copiilor îi va motiva pentru viitoare acțiuni de voluntariat.

Mulțumim membrilor Kolping care, prin sprijinul lor, au făcut posibil acest gest de susținere pentru copiii nevoiași!

Corneliu Bulai

Rechizite pentru copii (1) Rechizite pentru copii (2) Rechizite pentru copii (3) Rechizite pentru copii (4) Rechizite pentru copii (5) Rechizite pentru copii (6) Rechizite pentru copii (7) Rechizite pentru copii (8) Rechizite pentru copii (9) Rechizite pentru copii (10) Rechizite pentru copii (11) Rechizite pentru copii (12) Rechizite pentru copii (13) Rechizite pentru copii (14) Rechizite pentru copii (15) Rechizite pentru copii (16) Rechizite pentru copii (17) Rechizite pentru copii (18) Rechizite pentru copii (19)