Kolping Moldova – Invitație la Calea Crucii pe dealul Ciciola

„Este o adevărată provocare de a integra spiritul creștinismului în viața reală a societății” (Fer.Adolph Kolping, 1813-1865)

Invitație adresată tuturor voluntarilor din asociațiile și congregațiile  Diecezei de Iași

Sâmbătă 9 aprilie 2022,  vă propunem și vă invităm să vă uniți cu noi la inițiativa pe care Asociația Kolping Moldova o organizează:

                          Calea Crucii – Pentru o Biserică Sinodală.

Ca în fiecare an vom porni la ora 10.00 din curtea Bisericii „Sf. Mihail” din Valea Mare, com. Faraoani, județul Bacău.

Conduși de exemplul Mântuitorului, profilați de învățătura fericitului Kolping, provocați de implicarea lui Simon din Cirene și a Veronicăi cea pioasă, vrem și noi, împreună, să facem viu acel îndem emblematic al sfântului Paul: “Să nu obosim în a face binele, căci la timpul potrivit vom secera, dacă nu vom deveni leneşi! Aşadar, acum, cât avem timp, să facem bine tuturor” (Gal 6,9-10a).

Asociația noastră vă propune și vă invită să ne rugăm Calea Crucii pentru o Biserică sinodală și să participăm pe data de 9 aprilie, la tradiționala Cale a Crucii pe dealul Ciciola, din Valea Mare (BC).

Pentru deschiderea, bunăvoința, implicarea și susținerea în reușita acestei inițiative, mulțumim anticipat tuturor membrilor din asociații și asistenților spirituali, tuturor colaboratorilor și voluntarilor, precum și tuturor binefăcătorilor știuți și neștiuți.

„Apostolul Paul evocă imaginea semănatului şi a seceratului, atât de îndrăgită de Isus (cf. Mt 13). Sfântul Paul ne vorbeşte despre un kairós: un timp propice pentru semănat binele în vederea unui secerat. Ce este pentru noi acest timp favorabil? Cu siguranţă este Postul Mare, dar este şi toată existenţa pământească, pentru care Postul Mare este       într-un fel o imagine. În viaţa noastră prea des prevalează lăcomia şi mândria, dorinţa de a avea, de a acumula şi de a consuma, aşa cum arată omul nechibzuit din parabola evanghelică, omul care considera viaţa sa sigură şi fericită datorită marii recolte adunate în hambarele sale (cf. Lc 12,16-21). Postul Mare ne invită la convertire, la schimbarea mentalităţii, aşa încât viaţa să aibă adevărul şi frumuseţea sa nu atât în a avea cât mai ales în a dărui, nu atât în a aduna cât mai ales în a semăna binele şi în a împărtăşi.” ( Mesajul pentru Postul Mare 2022 – Papa Francisc)

Praeses,                        

Pr. Ștefan CIUBOTARU