Întâlnire spirituală pentru sărbătoarea Paștelui

În fiecare an, membrii Asociației Kolping Moldova se întâlnesc în parohia “Sfântul Mihail” din Valea Mare pentru a fi împreună prin rugăciune și acțiuni spirituale pentru pregătirea întâmpinării momentelor Pascale din Săptămâna Mare.

Astfel, în seara de vineri, 27 martie, a avut loc o întâlnire de tineret cu tema: “Împreună cu Cristos pe Calea Crucii”.  Întâlnirea a fost condusă de Pr. IrimiaBejan din comunitateaFraților Capucini, Onești.

În ziua a doua, grupul a fost întregit cu membri adulți și alți participanți. Vremea nu ne-a permis să urcăm pe dealul Ciciola pentru Calea Crucii. Au participat membri din comunitățile: Bacău, Bârlad, Oituz și Faraoani, dar și credincioși din comunitatea Valea Mare.

În biserică începând cu ora 10.00 a avut loc Calea Crucii și celebrarea unei sfinte Liturghii. Părintele Ștefan Ciubotaru din parohia”Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului” din Bârlad a celebrat această Sfântă Liturghie. Părintele a evidențiat rolul tinerilor în biserica lui Cristos în contextul sărbătoririi Zilei mondiale a tinerilor dar și importanța unei atitudini active în biserică prin implicarea în asociațiile de laici.

Fondatorul asociației, Fericitul Adolph Kolping a militat și acționat pentru această atitudine activă și progresivă a creștinilor prin implicarea în acțiuni de solidaritate, formare și responsabilitate concretă, iar noi ca membri suntem datori să continuăm această operă.

Corneliu Bulai

Calea Crucii (1) Calea Crucii (2) Calea Crucii (3) Calea Crucii (4) Calea Crucii (5) Calea Crucii (6) Calea Crucii (7) Calea Crucii (8) Calea Crucii (9) Calea Crucii (10) Calea Crucii (11) Calea Crucii (12) Calea Crucii (13) Calea Crucii (14) Calea Crucii (15) Calea Crucii (16) Calea Crucii (17) Calea Crucii (18)