Întâlnire spirituală pentru sărbătoarea Paștelui

În fiecare an, membrii Asociației Kolping Moldova se întâlnesc în parohia “Sfântul Mihail” din Valea Mare pentru a fi împreună prin rugăciune și acțiuni spirituale pentru pregătirea întâmpinării momentelor Pascale din Săptămâna Mare.

Astfel, în seara de vineri, 27 martie, a avut loc o întâlnire de tineret cu tema: “Împreună cu Cristos pe Calea Crucii”.  Întâlnirea a fost condusă de Pr. IrimiaBejan din comunitateaFraților Capucini, Onești.

În ziua a doua, grupul a fost întregit cu membri adulți și alți participanți. Vremea nu ne-a permis să urcăm pe dealul Ciciola pentru Calea Crucii. Au participat membri din comunitățile: Bacău, Bârlad, Oituz și Faraoani, dar și credincioși din comunitatea Valea Mare.

În biserică începând cu ora 10.00 a avut loc Calea Crucii și celebrarea unei sfinte Liturghii. Părintele Ștefan Ciubotaru din parohia”Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului” din Bârlad a celebrat această Sfântă Liturghie. Părintele a evidențiat rolul tinerilor în biserica lui Cristos în contextul sărbătoririi Zilei mondiale a tinerilor dar și importanța unei atitudini active în biserică prin implicarea în asociațiile de laici.

Fondatorul asociației, Fericitul Adolph Kolping a militat și acționat pentru această atitudine activă și progresivă a creștinilor prin implicarea în acțiuni de solidaritate, formare și responsabilitate concretă, iar noi ca membri suntem datori să continuăm această operă.

Corneliu Bulai