Familia Kolping Hochdorf, Elveția: acțiune cu și pentru copiii din Oituz

Kolping Elveția are anul acesta mottoul: „A dărui timp…” (“Zeit schenken…“) și fiecare ediție a revistei este dedicată altei zile comemorative sau de acțiune. În plus, este ales și câte un proiect special, în conformitate cu mottoul și ziua aleasă. Fiecare Asociație „Familia Kolping“ din Elveția este chemată să se implice, pe tot parcursul anului, cu câte o acțiune, în spiritul Kolping și în conformitate cu mottoul și proiectul respectiv!

Fiindcă 12 august marchează în întreaga lume Ziua Tineretului a Națiunilor Unite (ONU), Kolping Elveția a ales să susțină în luna respectivă proiectul “Centrul Social-Educațional Kolping Oituz” din România pentru a aduce în atenția membrilor săi provocările și problemele copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Familia Kolping Hochdorf de pe lângă orașul Luzern cunoaște bine proiectul Kolping România din Oituz și îl susține cât poate de bine. Miercuri, 28 august s-au întrunit în bucătăria unei școli locale adulți, tineri și copii la chemarea consiliului director Kolping Hochdorf și au copt împreună o specialitate specific zonei, rulade umplute cu pastă de pere dehidratate și nuci. Joi, 29 august, membrii Kolping au împachetat prăjiturile și au pregătit coșurile pentru vânzarea din weekend. Sâmbătă, 31 august și duminică 1 septembrie, voluntarii Kolping, cei mici și cei mari, au vândut pachețelele enorașilor veniți la liturghia bisericii catolice din centrul satului și au împărțit pliante cu informații despre proiectul din Oituz. De asemenea au vândut și cafea fair-trade “TATICO”, un produs obținut prin economia solidară în cadrul rețelei internaționale Kolping. Toți banii strânși vor fi donați Organizației Kolping România.

MERCI, dragi voluntari Kolping din Hochdorf (www.kolpinghochdorf.ch), pentru campania de solidaritate!