Săptămâna PRIETENIEI pentru copiii din Oituz

În fiecare vară, în programul Centrului Educațional este inclus un timp de bucurie și activități specifice vacanței pentru grupa socială din cadrul centrului. În săptămâna 13 – 17 iulie, grupa formată din 25 de copii proveniți din familii nevoiașe a petrecut o săptămână plină de surprize, activități, călătorii și întâlniri cu oameni deosebiți.

Și-au dat mâna și au făcut echipă pentru bucuria acestor copii Centrul Educational Kolping, Asociația Ceangăilor din Moldova, Ocolul silvic privat TORNATOR și Asociația IN CONTEXT ART din Slănic Moldova.

În prima zi am făcut o vizită educațională, distractivă și chiar răcoroasă pe poteca tematică din pădure unde doamna Melinda din partea ocolului silvic privat ne-a prezentat într-un mod atât de plăcut viața fascinantă a pădurii: plante, copaci, animale, insecte, regulile pădurii.

În ziua a doua am desfășurat activități frumoase și educative coordonate de către Reka și Ildiko, educatoare din partea Asociației Ceangăilor din Moldova într-un spațiu idilic, cabana lui Nea Vali din localitatea Hîrja.

Ziua a treia a fost spectaculoasă pentru că am vizitat și ne-am bucurat în Salina din Târgu Ocna. Pentru majoritatea copiilor a fost prima vizită în acest spațiu incredibil de frumos și răcoros.

A urmat ziua de vineri când ne-am îmbarcat din nou și am plecat la drum, de data aceasta, spre Slănic Moldova. Am răspuns invitației prietenilor din asociația IN CONTEXT ART care ne-au prezentat atelierul lor de creație și ne-au învățat să confecționăm diferite obiecte din materiale reciclabile. Timpul petrecut la Slănic a fost completat cu vizitarea parcului, a  primăriei orașului și a bisericii romano-catolice.

Sâmbătă,  ultima zi, am petrecut-o la Oituz, la Centrul Kolping. Ne-am bucurat de vizita prietenilor din Slănic Moldova. Împreună am petrecut un timp distractiv, am dansat, ne-am jucat, am pictat și chiar am organizat la final o mini expoziție cu lucrările copiilor.

A fost o săptămână de neuitat în special pentru copii, care au trăit sincer fiecare moment și s-au bucurat de fiecare loc vizitat. Toate experiențele din această săptămână vor rămâne o amintire frumoasă de vară, o ancoră a prieteniei și speranței în sufletul fiecărui copil. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la minunata experiență, oferindu-le acestor copii oportunitatea de a trăi și simți momente frumoase de vară!

 

Corneliu Bulai