Întâlnire de formare pentru tineret la Oituz

În weekend-ul 4-6 iunie, tinerii din  Asociația Kolping Moldova s-au întâlnit la Oituz pentru o sesiune de formare.

În cadrul programului desfășurat, tinerii voluntari aflați la început de drum în viața asociației au aflat despre activitățile, misiunea și organizarea acesteia, iar pe parcursul întâlnirii am îmbinat  partea formativă cu cea distractivă.

A fost cu atât mai interesant cu cât pe lângă tinerii din Oituz, Ferăstrău și Ploscuțeni ni s-au alăturat și tinerii voluntari din cadrul proiectului international ELF din Hîrja care ne-au prezentat vineri seară câteva obiceiuri culinare din țările din care provin, pregătindu-ne un festin cu elemente tradiționale. Ziua s-a încheiat cu un frumos foc de tabără.

Sâmbătă, am început cu mult entuziasm, voluntarii bucurându-se de câteva jocuri, urmate de prezentările de bază în formarea unui voluntar Kolping. La una din acestea, am avut-o invitată pentru un moment de mărturie pe Mădălina Blaj, o tânără din Oituz absolventă a Facultății de Inginerie Tehnologică și Management Industrial, specializarea Constructii Aerospațiale, care ne-a povestit despre traseul formativ, personal și profesional, și ne-a prezentat oferta de studii a facultății. Partea formativă a fost concluzionată de către presesul nostru diecezan, Pr. Ștefan Ciubotaru, căruia îi mulțumim pentru că a fost alături de noi. După-amiază, încântați de vremea frumoasă, am reușit să realizăm o drumeție pe Vârful Coșna unde ne-am putut bucura de panorama extraordinară și emoționanta încărcătură istorică a acestui loc.

Activitățile au fost încheiate duminică dimineață cu participarea la Sfânta Liturghie de la Biserica „Preasfânta Treime” din localitate, reușind astfel să finalizăm un timp de formare cu speranță și încredere în tinerii care vin din spate plini de entuziasm și curaj pentru activitățile asociației noastre.

Bianca Nicu