Din solidaritate cu cei nevoiași

Pentru fiecare creștin, luna decembrie și sfârșitul de an reprezintă mai mult ca oricând trăirea celor trei stări: așteptare, bucurie, speranță. Așteptarea pruncului Isus ca dar suprem din partea lui Dumnezeu, bucuria întâlnirilor în familie și speranța unui viitor mai bun.

Voluntarii Centrului Educațional Kolping din Oituz pregătesc în fiecare an o serie de acțiuni  care să aducă un strop de bucurie și speranță familiilor nevoiașe din localitate.

Astfel, în programul acțiunilor de voluntariat este planificată acțiunea „Cina de Crăciun pentru familiile nevoiașe”. Pentru susținerea întâlnirii cu familiile a fost nevoie de organizarea altor 2 acțivități: Târgul de Crăciun, 15 si 22 decembrie și Concertul de Crăciun, 20 decembrie 2019.

  • Târgul de Crăciun, 15 si 22 decembrie: În decursul lunii noiembrie, în atelierul Centrului Educațional Kolping, tinerii voluntari au confecționat decorațiuni pe care le-au vândut în cadrul târgului organizat în curtea bisericii catolice din localitate. La succesul acestei acțiuni au contribuit și voluntarii din  Familia Kolping Ploscuțeni coordonați de dl. Cornel Mihăeș care au ajutat cu lumânări decorative confecționate de ei.
  • Concertul de Crăciun, ediția a III-a a avut loc în ziua de 20 decembrie. O atmosferă înălțătoare, colinde și artiști foarte talentați: Grupul de tineri chitariști „Peace and Joy” din Onești coordonați de către părintele Albert…, Corul Parohiei „Sfinții Petru și Paul din Onești coordonați de către Claudiu Bucioacă, sopranele Anisoara Sascău si Monica Baciu din Onești, interpretul Dragoș Mititelu din Slănic Moldova. Invitatul special și momentul sensibil al serii a fost participarea poetului Marius Andrișcă din Oituz care este nevăzător. Mulțumim artiștilor pentru atmosfera creată și spectatorilor care au apreciat acest spectacol deosebit.
  • Cina familiilor nevoiașe a fost organizată în ziua de 29 decembrie în Casa Kolping. Voluntarii au pregătit sala într-un mod festiv, au gătit și au servit aceste familii pentru ca și ele să trăiască bucuria sărbătorilor într-o atmosferă plăcută.

60 de persoane (10 familii, părinți și copii) s-au bucurat de această cină festivă, de un program artistic și de o tombolă cu premii. La final fiecare familie a primit un pachet cu alimente, iar copiii au primit cadouri de la Moșul.

Este o bucurie că și în acest an au fost posibile aceste inițiative și trebuie să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături: Kolping Alba, Kolping Gheorgheni, Kolping Ploscuțeni și în mod special firmei TORNATOR din Oituz care și în acest an a sprijinit desfășurarea acțiunilor.

Corneliu Bulai