Cupa pleacă la Homocea

Mișcare, fotbal, bucurii și supărări, nervi, fair play și multă transpirație, cam astea au fost elementele cheie la cupa la fotbal de sală “Futsal Kolping Cup” desfășurată în data de 19 octombrie la sala de sport din Adjud. Anul acesta Asociația Kolping Moldova a organizat cea de-a treia ediție a campionatului prin Familia Kolping Ploscuțeni, care nu au avut deloc puțin de lucru pentru buna desfășurare a meciurilor.

Joi seara s-a încheiat perioada de înscriere a echipelor, acestea fiind în număr de 8. Echipele au fost împărțite în două grupe.

Grupa A

1. Vrancart Adjud
2. Steaua Adjud
3. Adjudu-Vechi
4. Homocea

Grupa B

1. Poliția Adjud
2. Liceul Catolic “Fer. Ieremia” Onești
3. Basarabia e România
4. FK Ploscuțeni

Sâmbătă dimineața s-a dat startul competiției. Primele meciuri s-au jucat cu un avânt extraordinar, miza fiind calificarea în semifinale. Desigur, avântul jucătorilor a scăzut pe măsură ce timpul trecea, oboseala spunându-și cuvântul. Meciurile s-au jucat în grupe fiecare cu fiecare, meciul având două reprize a câte 15 minute. Excepție a făcut finala mare care a avut 20 de minute pe repriză.

După disputarea meciurilor în grupe, rezultatele au fost următoarele:

1. Vrancart Adjud – Steaua Adjud – 3-8

2. Homocea – Adjudu-Vechi – 1-1

3. Poliția Adjud – FK Ploscuțeni – 5-1

4. Liceul Catolic “Fer. Ieremia” Onești – Basarabia e România – 0-4

5. Vrancart Adjud – Adjudu-Vechi – 0-3

6. Steaua Adjud – Homocea – 2-8

7. Liceul Catolic “Fer. Ieremia” Onești – FK Ploscuțeni – 2-5

8. Basarabia e România – Poliția Adjud – 1-7

9. Vrancart Adjud – Homocea – 0-3

10. Steaua Adjud – Adjudu-Vechi – 1-3

11. Liceul Catolic “Fer. Ieremia” Onești – Poliția Adjud – 0-8

12. Basarabia e România – FK Ploscuțeni – 3-3

Echipa “Vrancart Adjud” au renunțat la competiție după ce au jucat primul meci, iar restul echipelor din grupă au câștigat cu 3-0.

În semifinale au intrat echipele Homocea, Adjudu-Vechi, FK Ploscuteni și Poliția Adjud.

Meciurile din semifinale s-au jucat în sistem încrucișat, respectiv

Homocea – FK Ploscuțeni – 5-2

Poliția Adjud – Adjudu-Vechi – 2-1

Locul 3 a fost ocupat de echipa Adjudu-Vechi după ce au învins echipa care a câștigat locul I în 2012, respectiv FK Ploscuțeni, scorul fiind 2-0, un scor obținut destul de greu într-un meci foarte frumos.

Nu la fel de frumos a fost meciul din finală, unde echipele Homocea și Poliția Adjud și-au arătat orgoliile destul de mari, iar în repriza a doua nu se mai înțelegeau cu arbitrul. Meciul s-a terminat mai devreme decât trebuia datorită certurilor dintre echipe. În cele din urmă spiritele s-au mai calmat și cele două echipe și-au dat mâna și au hotârăt să încheie meciul la scorul rămas la întrerupere, adică 4-3 pentru Homocea.

Ocupantele locurilor 1 și 2 au primit cupe, diplome și șampanie cu ce să sărbătorească victoria. Echipa de pe locul 3 a trebuit să se mulțumească doar cu diplomă și șampanie. Toți participanții au primit ca amintire câte o poză cu echipa din care fac parte.

Nu doar locurile 1, 2 și 3 au fost premiate, ci și trei jucători care s-au remarcat în competiție. Astfel că Stupu Andrei de la echipa Poliția Adjud a primit o diplomă pentru cel mai bun portar, iar Făcăoară Cătălin din aceeași echipă a primit diplomă pentru golgheter-ul campionatului având un total de 12 goluri înscrise. A fost premiat și jucătorul care a dat dovadă de fair-play. Acesta este Coșa Alin din echipa Basarabia e România.

A fost o competiție de opt ore în care fiecare echipă a dat ce a avut mai bun pe teren, dar și pe margine, acolo unde au susținut echipele aflate pe teren. Nu știu dacă a fost o competiție reușită sau nu pentru că au fost lucruri bune și mai puțin bune, dar un lucru e cert, din lucrurile mai puțin bune s-a învățat câte ceva ce se va avea în vedere la următoarele competiții.

Anul acesta Familia Kolping Ploscuțeni a fost singura Familie Kolping din Moldova care a participat la competiție. Sperăm ca pe viitor șă se pună în mișcare și celelalte Familii Kolping din regiune.

Daniel Benchea