Călătorie în Austria, 21-28 iunie 2013

Una din particularitățile Mișcării Kolping reprezintă oportunitatea de a călători, de a cunoaște orașe, culturi diferite, case Kolping din toată lumea, posibilitatea de a întâlni alți membri Kolping. Toate acestea te îmbogățesc sufletește, îți dau încredere și conștientizarea sentimentului de ”împreună” pe care îl experimentăm și îl cultivăm în fiecare zi.
Organizația Kolping a dat curs invitației venite din partea domnului Hans Demmelhuber care a oferit pentru membrii din Romania o locație în stațiunea montană St. Michael, Lungau din Austria.
8 membri din Kolping Moldova, 9 membri din Kolping Banat dar și preses-ul național Pr. Merlaș Tibor au călătorit și au petrecut acest timp împreună într-o zonă venită parcă din poveste.
Grupul din Kolping Moldova a legat această călătorie și cu o vizită la Viena unde am avut bucuria de a ne întâlni cu Pr. Alfred Weiss, împreună cu care am organizat o sfântă liturghie.
La Lungau am gătit împreună, am discutat, am organizat sfinte liturghii împreună cu părintele Emanuel Imbrea din Familia Kolping Oituz, dar am avut de sărbătorit și pe Valentina Ilaș din Kolping Banat care chiar în acele zile a împlinit o frumoasă vârstă.
Miercuri 26 iunie, am vizitat casa Kolping din Lungau unde gazdă ne-a fost Karl Zallinger, iar un membru din familia Kolping Salzburg s-a oferit să ne fie ghid prin acest frumos oraș.
Mulțumim tuturor participanților din Kolping Banat și Kolping Moldova, mulțumim părintelui Tibor pentru că a fost alături de noi, mulțumim domnului Hans pentru găzduire și Familiei Kolping din Salzburg!

Corneliu Bulai